FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO (POLSKA) 400 g - BIO RAJ

10,79 zł

(26,98 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP46207
120 Przedmioty

Opis

Orientacyjny termin przydatności
10.11.2026
10.12.2027
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
120
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
400
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Polska
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
producent
BIO RAJ (100 % z Polski)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
13.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
4.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
8.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password