MAKARON (KUKURYDZIANY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI OKRĄGLAKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI
12,74 zł
(50,96 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
makaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).
makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)
makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kolorowy makaron w kształcie kółeczek - dlaczego nie!
- Bezglutenowy - formą przypomina kolorowe kółeczka, które mimo zastosowania wyłącznie bezglutenowych mąk, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu.
- Ekologiczny - wyrabiany wyłącznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego, w tym z naturalnych sproszkowanych warzyw nadających makaronikom moc kolorów.
- Uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców czy miodu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypełnij duży garnek wodą (1 litr wody na 100 g makaronu). Zagotuj wodę i dodaj soli (10 g soli na 100 g makaronu).
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 13-14 minut. Odcedź ugotowany makaron i przelej zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1461 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
makaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).
makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)
makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kolorowy makaron w kształcie kółeczek - dlaczego nie!
- Bezglutenowy - formą przypomina kolorowe kółeczka, które mimo zastosowania wyłącznie bezglutenowych mąk, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu.
- Ekologiczny - wyrabiany wyłącznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego, w tym z naturalnych sproszkowanych warzyw nadających makaronikom moc kolorów.
- Uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców czy miodu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypełnij duży garnek wodą (1 litr wody na 100 g makaronu). Zagotuj wodę i dodaj soli (10 g soli na 100 g makaronu).
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 13-14 minut. Odcedź ugotowany makaron i przelej zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1461 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
BP34842
278 Przedmioty
Opis
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.50
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 10.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
P.P.H. Tabit Sp. z o.o.. Kołłątaja 44. 05-402 Otwock - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 250
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- P.P.H. Tabit Sp. z o.o.. Kołłątaja 44. 05-402 Otwock
- producent
- BARTOLINI (makarony)
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.