MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI
(31,36 zł / kg)
Makaron z czerwonej soczewicy to pyszna alternatywa dla tradycyjnego makaronu, bogata w białko, błonnik, witaminę B1 i kwas foliowy. Wysoka zawartość białka przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Kwas foliowy wspomaga syntezę aminokwasów i produkcję krwi, co jest szczególnie ważne dla kobiet w ciąży.
Makaron z czerwonej soczewicy to wyjątkowy produkt, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjny makaron w diecie. Składa się w 100% z mąki z soczewicy czerwonej, co czyni go bezglutenowym i dostępnym dla osób z nietolerancją glutenu. Produkt jest również bogaty w białko - w 100 g makaronu znajduje się aż 26 g białka, co stanowi aż 52% wartości dziennej zalecanej dawki. Wysoka zawartość białka ma korzystny wpływ na naszą masę mięśniową oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Makaron z czerwonej soczewicy to także źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego. Błonnik jest ważnym składnikiem naszej diety, ponieważ wpływa na trawienie i pracę jelit, a także zapobiega zaparciom. Witamina B1 jest niezbędna do metabolizmu węglowodanów, tłuszczów i białek, a także wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego. Kwas foliowy z kolei jest szczególnie ważny dla kobiet w ciąży, ponieważ przyczynia się do prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi, a także pomaga w wzroście tkanek matczynych.
Makaron z czerwonej soczewicy jest łatwy w przygotowaniu. Zgodnie z zaleceniami producenta, należy gotować go przez 6 minut, a po ugotowaniu ma on al dente konsystencję po 4 minutach gotowania. Produkt jest wspaniałą alternatywą dla tradycyjnego makaronu i można go podawać w wielu różnych daniach, zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Makaron z czerwonej soczewicy należy przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten i jaja, dlatego osoby z nietolerancją tych składników powinny zachować ostrożność podczas jego spożywania.
SKŁADNIKI
100 % mąka z soczewicy czerwonej.
OPIS
Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
Błonnik: 4,0 g
Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
Mangan: 0,47 mg (24 %)**
Miedź: 0,43 mg (43 %)**
Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
Tiamina: 0,18 mg (16 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Opis
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 250
- Producent - nazwa i adres
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. HUGONA KOŁŁĄTAJA 44. 05-402 OTWOCK
- producent
- BARTOLINI (makarony)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 22.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 11.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. HUGONA KOŁŁĄTAJA 44. 05-402 OTWOCK - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI