MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI

9,09 zł

(36,36 zł / kg)

Brutto

Makaron z czerwonej soczewicy to pyszna alternatywa dla tradycyjnego makaronu, bogata w białko, błonnik, witaminę B1 i kwas foliowy. Wysoka zawartość białka przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Kwas foliowy wspomaga syntezę aminokwasów i produkcję krwi, co jest szczególnie ważne dla kobiet w ciąży.

Zamknij

Makaron z czerwonej soczewicy to wyjątkowy produkt, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjny makaron w diecie. Składa się w 100% z mąki z soczewicy czerwonej, co czyni go bezglutenowym i dostępnym dla osób z nietolerancją glutenu. Produkt jest również bogaty w białko - w 100 g makaronu znajduje się aż 26 g białka, co stanowi aż 52% wartości dziennej zalecanej dawki. Wysoka zawartość białka ma korzystny wpływ na naszą masę mięśniową oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Makaron z czerwonej soczewicy to także źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego. Błonnik jest ważnym składnikiem naszej diety, ponieważ wpływa na trawienie i pracę jelit, a także zapobiega zaparciom. Witamina B1 jest niezbędna do metabolizmu węglowodanów, tłuszczów i białek, a także wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego. Kwas foliowy z kolei jest szczególnie ważny dla kobiet w ciąży, ponieważ przyczynia się do prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi, a także pomaga w wzroście tkanek matczynych.

Makaron z czerwonej soczewicy jest łatwy w przygotowaniu. Zgodnie z zaleceniami producenta, należy gotować go przez 6 minut, a po ugotowaniu ma on al dente konsystencję po 4 minutach gotowania. Produkt jest wspaniałą alternatywą dla tradycyjnego makaronu i można go podawać w wielu różnych daniach, zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Makaron z czerwonej soczewicy należy przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten i jaja, dlatego osoby z nietolerancją tych składników powinny zachować ostrożność podczas jego spożywania.

SKŁADNIKI

100 % mąka z soczewicy czerwonej.

 

OPIS

Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.

Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.

Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.

Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g

Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal

Tłuszcz: 1,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 56 g

w tym cukry: 5,1 g

Błonnik: 5,8 g

Białko: 26 g

Sól: 0,01 g

 

Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu

Błonnik: 4,0 g

Żelazo: 3,7 mg (26 %)**

Mangan: 0,47 mg (24 %)**

Miedź: 0,43 mg (43 %)**

Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**

Tiamina: 0,18 mg (16 %)**

 

** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

BP31099
255 Przedmioty

Opis

Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
5.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
11.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
180
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
250
Producent - nazwa i adres
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. HUGONA KOŁŁĄTAJA 44. 05-402 OTWOCK
producent
BARTOLINI (makarony)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
22.00
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password