BUDYŃ RYŻOWY O SMAKU BANANOWYM Z DYNIĄ BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

4,77 zł

(119,26 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

BP9972
114 Przedmioty

Opis

WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
40
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
AMYLON A.S.. SVERMOVA 117. 580 36 HAVLICKUV BROD
producent
AMYLON (budynie. galaretki.kisiele.cukry. skrobie
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
15.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
1.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
10.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
120
Kraj pochodzenia
Czechy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password