BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

3,28 zł

(82,00 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

BP4723
8903 Przedmioty

Opis

Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
120
146
200
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
10.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
AMYLON A.S.. SVERMOVA 117. 580 36 HAVLICKUV BROD
Kraj pochodzenia
Czechy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
40
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
AMYLON A.S.. SVERMOVA 117. 580 36 HAVLICKUV BROD
producent
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
AMYLON (budynie. galaretki.kisiele.cukry. skrobie
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
15.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
1.00
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password