BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g - BIOPONT

9,73 zł

(48,65 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1502 kJ/356 kcal
Tłuszcz - 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 8,0 g
Białko - 4,8 g
Sól - 0,76 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP32703
197 Przedmioty

Opis

WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Masa netto (g)
200
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
BIOPONT KFT.. BIOPONT UCTA 1. 2451 ERCSI
producent
BIOPONT (chrupki bezglutenowe)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
17.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
6.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
9.50
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
30
Kraj pochodzenia
Węgry
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password