CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO

1,65 zł

(51,56 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego

Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP34570
239 Przedmioty

Opis

Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
10.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
90
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Masa netto (g)
32
Producent - nazwa i adres
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań
producent
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
CELIKO (batony. galaretki. mieszanki do wypieków)
CELIKO (batony. galaretki. muffiny)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
13.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
1.00
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password