CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)
22,45 zł
(44,90 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
- Ze względu na niższą zawartość cukru w przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
- Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
- Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
- Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
- Ze względu na niższą zawartość cukru w przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
- Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
- Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
- Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
BP32395
15 Przedmioty
Opis
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Masa netto (g)
- 500
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- Biovegan GmbH. Biovegan-Allee 1. DE-56579 Bonefeld. Germany
- producent
- BIOVEGAN (agaranta. drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków. drożdże) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 7.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Biovegan GmbH. Biovegan-Allee 1. DE-56579 Bonefeld. Germany - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 120
140 - Kraj pochodzenia
- Niemcy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.