ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE BIO 150 g - BIO VEGAN

13,07 zł

(87,13 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
woda, zmielone produkty przemiału żyta, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu  chlebowego żytniego w płynie bio 150 g Biovegan, 500 g mąki pszennej, 500 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody, 1 łyżeczka cukru.
Przygotowanie: połowę mąki, drożdże, sól i cukier dobrze wymieszać, dodać 750 ml wody i zagnieść, dodać zakwas żytni ciekły. Dobrze wymieszać i stopniowo dodawać do pozostałej mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż wyrośnie, zagnieść ponownie, umieścić w formie do chleba i odstawić do wyrośnięcia 1/2 wysokości formy. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 200 st. C przez ok. 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 563 kJ / 122 kcal;
Tłuszcz: 0,70 g;
w tym kwasy nasycone: 0,70 g;
Węglowodany: 27,80 g;
w tym cukry: 1,10 g;
Błonnik: 2,50 g;
Białko: 2,60 g;
Sól: < 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

BP630
297 Przedmioty

Opis

producent
BIOVEGAN (agaranta. drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków. drożdże)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
15.20
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
0.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
11.00
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Niemcy
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
30
90
Kraj pochodzenia
Niemcy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
150
Kraj pochodzenia składnik&#243;w (słownik BP)
Niemcy
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
BIOVEGAN GMBH. BIOVEGAN ALLEE 1. 56579 BONEFELD
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password