ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIO VEGAN

7,84 zł

(261,33 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopnni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry:  2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: < 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

BP149
102 Przedmioty

Opis

Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
15.20
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
0.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
11.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
30
90
206
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Niemcy
Kraj pochodzenia
Niemcy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
30
Kraj pochodzenia składnik&#243;w (słownik BP)
Niemcy
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
BIOVEGAN GMBH. BIOVEGAN ALLEE 1. 56579 BONEFELD
producent
BIOVEGAN (agaranta. drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków. drożdże)
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password