ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN
(261,33 zł / kg)
SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopnni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Opis
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 30
90
206 - Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Niemcy
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIOVEGAN GMBH. BIOVEGAN ALLEE 1. 56579 BONEFELD
- producent
- BIOVEGAN (agaranta. drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
BIOVEGAN (dodatki do wypieków. drożdże) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 15.20
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 0.50
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 11.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Niemcy
- Masa netto (g)
- 30
- Kraj pochodzenia
- Niemcy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
BIOVEGAN GMBH. BIOVEGAN ALLEE 1. 56579 BONEFELD