KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g - KROKUS
14,65 zł
(45,78 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) - zapobiega scukrzeniu.
OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.
Konfitura z czarnych porzeczek:
- całe owoce w gęstym syropie
- wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
- intensywny kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 65 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) - zapobiega scukrzeniu.
OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.
Konfitura z czarnych porzeczek:
- całe owoce w gęstym syropie
- wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
- intensywny kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 65 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
BP25284
71 Przedmioty
Opis
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B. 26-704 Przyłęk - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 320
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- Producent - nazwa i adres
- Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B. 26-704 Przyłęk
- producent
- KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.