KOLENDRA LIOFILIZOWANA BEZGLUTENOWA BIO 5 g - DARY NATURY

9,67 zł

(1 934,00 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizcji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, ryb, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.

SPOSÓB UŻYCIA
odpowiednią ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.
BP23262
76 Przedmioty

Opis

Producent - nazwa i adres
MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY. KORYCINY 73. 17-315 GRODZISK
producent
DARY NATURY - przyprawy i zioła
DARY NATURY - przyprawy i zioła BIO
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
4.80
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
17.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
60
120
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
8.50
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Polska
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
5
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Polska
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password