SKŁADNIKI
pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 66 g
wtym cukry - 1,9 g
Błonnik - 6,4 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 66 g
wtym cukry - 1,9 g
Błonnik - 6,4 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP38170
103 Przedmioty
Opis
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 120
- Kraj pochodzenia
- Włochy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Włochy
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- producent
- ALCE NERO (włoskie produkty)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 3.60
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 12.00
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.