KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO
(34,15 zł / kg)
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,004 g
INFORMACJA ALERGENNA
Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, owsa, pszenicy orkisz
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 10.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. , DOLNA 4, 42-283 BORONÓW
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. . DOLNA 4. 42-283 BORONÓW - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 30
90 - Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 400
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. . DOLNA 4. 42-283 BORONÓW
- producent
- NIRO (makarony orkiszowe)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 22.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 6.00