SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
(22,36 zł / kg)
SKŁADNIKI
pomidory*(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 118 kJ / 28 kcal
Tłuszcz - 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
NAGRODY
Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.
Opis
- producent
- ALCE NERO (włoskie produkty)
ALCE NERO S.p.A - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.10
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 7.20
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 7.20
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 120
160
270 - PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) - Kraj pochodzenia
- Włochy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Włochy
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)