SKŁADNIKI
ugotowany ryż* 60 %, woda, liście winogron* 10 %, olej słonecznikowy*, cebula*, przyprawy* (koperek*, mięta*, pieprz czarny*), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Dolmadakia są to małe gołąbki nadziewane, w zależności od regionu mięsem, samym ryżem, warzywami, rybą czy owocami morza a wszystko przyprawione świeżymi ziołami. Potrawa ta jest charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i azerskiej. Produkt sterylizowany. Opakowanie zawiera 10 sztuk gołąbków. Produkt do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 644 kJ/154 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 1,8 g
Sól: 1,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Opis
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 280
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIOAGROS S.A.. VASILEOS PAVLOU 2. 58300 KRIA VRISI
- producent
- BIOAGROS (greckie produkty spożywcze)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 4.50
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 9.90
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 9.90
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Grecja