SKŁADNIKI
cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
500 g mieszanki połączyć z 250 ml mleka lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Do ciasta można dodać orzechy, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek do muffinek. Piec 35-40 min w temperaturze 170 st. C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1512 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 26 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać nasiona sezamu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Opis
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Masa netto (g)
- 500
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- PRO-BIO. SPOL. S R.O... LIPOVA 40. 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM
- producent
- PROBIO (mieszanki do wypieków. mąki)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 20.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 7.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 10.00
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 60
- Kraj pochodzenia
- Czechy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI