MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF
(44,45 zł / kg)
SKŁADNIKI
mąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
w tym cukry: 2,2 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Opis
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BAUCK GMBH. DUHENWEITZ 4. 29571 ROSCHE
- producent
- BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 21.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 14.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
BAUCK GMBH. DUHENWEITZ 4. 29571 ROSCHE - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 60
- Kraj pochodzenia
- Niemcy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Masa netto (g)
- 350