MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO
(32,28 zł / kg)
SKŁADNIKI
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Opis
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- PRO-BIO. SPOL. S R.O... LIPOVA 40. 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM
- producent
- PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
PROBIO (mieszanki do wypieków. mąki) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 18.50
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.50
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.50
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- PRO-BIO, SPOL. S R.O.,, LIPOVA 40, 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM
PRO-BIO. SPOL. S R.O... LIPOVA 40. 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 60
- Kraj pochodzenia
- Czechy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)