MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 400 g - PIĘĆ PRZEMIAN

16,02 zł

(40,05 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza)
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 50 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Wsadź do piekarnika
7. Nastaw na 210 stopni Celsjusza i piecz 45 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 17 g
Sól: 2,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
BP23544
185 Przedmioty

Opis

Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
30
60
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
400
Producent - nazwa i adres
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA
producent
PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
26.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
5.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
8.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password