SKŁADNIKI
mąka PSZENNA chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa* zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72,7 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 8,0 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
mąka PSZENNA chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa* zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72,7 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 8,0 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP40753
82 Przedmioty
Opis
- producent
- BIO LIFE (mieszanki do pieczenia chleba. mąki)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 14.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 5
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BioLife Sp. z o.o. ul. Miodowa 17. 17-100 Bielsk Podlaski
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.