SKŁADNIKI
mielone nasiona konopi siewnych (60 %), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka ŁUBINOWA, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Mieszanka do przygotowania chleba z nasion konopi siewnych, bez zbóż i nabiału.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Przygotuj 125 ml wrzątku, 2 jajka, łyżkę octu lub soku z cytryny
2. Masę konopną z woreczka wewnątrz opakowania umieść w misce i miksując dodaj 125 ml wrzątku.
3. Do masy dodaj 2 jajka, sypką zawartość opakowania i miksuj, aż będzie gładka.
4. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny i intensywnie miksuj.
5.Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką podłużnej foremki (najlepiej 600 ml).
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (175 °C) i piecz około 50 min.
7.Wbij drewniany patyczek w środek chleba, jeśli ciasto przylepia się, piecz kolejne 10 min. Powtarzaj do uzyskania suchego patyczka.
8. Upieczony chleb odstaw w foremce do wystudzenia na min. 2 godziny. Dłuższe chłodzenie ułatwia wyjęcie i krojenie chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 1758 kJ / 484 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 19 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu zabezpiecz folią i przechowuj w temperaturze pokojowej 2 dni, a w lodówce do 5 dni.
mielone nasiona konopi siewnych (60 %), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka ŁUBINOWA, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Mieszanka do przygotowania chleba z nasion konopi siewnych, bez zbóż i nabiału.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Przygotuj 125 ml wrzątku, 2 jajka, łyżkę octu lub soku z cytryny
2. Masę konopną z woreczka wewnątrz opakowania umieść w misce i miksując dodaj 125 ml wrzątku.
3. Do masy dodaj 2 jajka, sypką zawartość opakowania i miksuj, aż będzie gładka.
4. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny i intensywnie miksuj.
5.Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką podłużnej foremki (najlepiej 600 ml).
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (175 °C) i piecz około 50 min.
7.Wbij drewniany patyczek w środek chleba, jeśli ciasto przylepia się, piecz kolejne 10 min. Powtarzaj do uzyskania suchego patyczka.
8. Upieczony chleb odstaw w foremce do wystudzenia na min. 2 godziny. Dłuższe chłodzenie ułatwia wyjęcie i krojenie chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 1758 kJ / 484 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 19 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu zabezpiecz folią i przechowuj w temperaturze pokojowej 2 dni, a w lodówce do 5 dni.
BP42539
53 Przedmioty
Opis
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 12.50
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 250
- Producent - nazwa i adres
- COCO FARM Sp. z o.o. ul. Polna 6 Chyliczki. 05-500 Piaseczno
- producent
- COCO FARM (zamienniki wegańskie)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 22.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 4.00
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.