MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN
19,73 zł
(39,46 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 15 g
Białko: 13 g
Sól: 1,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 15 g
Białko: 13 g
Sól: 1,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
BP24682
140 Przedmioty
Opis
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 30
60 - Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- Producent - nazwa i adres
- SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA
- producent
- PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 26.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.50
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.