NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g - DARY NATURY
(335,33 zł / kg)
SKŁADNIKI
burak nasiona* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Opis
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY, KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK
MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY. KORYCINY 73. 17-315 GRODZISK - Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 30
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Włochy
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY. KORYCINY 73. 17-315 GRODZISK
- producent
- DARY NATURY - inne BIO
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 0.50
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 12.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Włochy