SKŁADNIKI
olej z pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej powstał ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości nasion pestek dyni pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia. Olej z pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe, wspaniały ciemnozielony kolor i piękny orzechowy zapach. Olej ten doskonale współgra z sałatkami, gotowanymi warzywami oraz wieloma innymi potrawami przygotowywanymi na zimno.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 32 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 50 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko- 0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, sosów, deserów
ZALECANE WARUNKI PZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Opis
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- LABORATORIUM BIOOIL S.C. . DEKORACYJNA 3. 65-155 ZIELONA GÓRA
- producent
- BIOOIL (oleje i oliwy)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 23.80
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 4.90
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 4.90
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90