SKŁADNIKI
100 % suszona miechunka ekologiczna.
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g
UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
100 % suszona miechunka ekologiczna.
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g
UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
BP42180
91 Przedmioty
Opis
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 15
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- MICROFOOD S.A.. BOLESŁAWA ŚMIAŁEGO 1. 63-500 OSTRZESZÓW
- producent
- PUFFINS (owoce suszone próżniowo)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 12.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 3.50
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 14.00
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.