PASTA TAJSKA CZERWONE CURRY BIO 120 g - TERRASANA
(156,83 zł / kg)
SKŁADNIKI
papryka chili czerwona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*, skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 403 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 12 g
Białko: 4,7 g
Sól: 13,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Opis
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Tajlandia
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 120
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN
- producent
- TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 9.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00