SKŁADNIKI
suszone pomidory* (75%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, parmezan* (2,7%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), pecorino* (2%) (mleko owcze*, sól, podpuszczka), mąka ziemniaczana*, ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy*, czosnek*, cebula w proszku*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1019 kJ /247 kcal
Tłuszcz - 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 8,4 g
w tym cukry - 4,4 g
Białko - 2,9 g
Sól - 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Opis
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.60
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Włochy
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 130
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- producent
- ALCE NERO (włoskie produkty)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.70
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.60