PESTO GENOVESE (SOS BAZYLIOWY) BIO 130 g - ALCE NERO
(140,69 zł / kg)
SKŁADNIKI
pasta bazyliowa* (46%) (bazylia* (41%), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzechy nerkowca*, ser parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9%), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1940 kJ/462 kcal
Tłuszcz - 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
Węglowodany - 5,1 g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnnik - 1,0 g
Białko - 4,2 g
Sól - 2,7 g
ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Opis
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
150
180 - Kraj pochodzenia
- Włochy
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 130
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- producent
- ALCE NERO (włoskie produkty)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.70
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.60
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.60
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- -