MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
18,96 zł
(37,92 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ, łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ, łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP34826
223 Przedmioty
Opis
- Masa netto (g)
- 500
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BAUCK GMBH. DUHENWEITZ 4. 29571 ROSCHE
- producent
- BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 22.50
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
BAUCK GMBH. DUHENWEITZ 4. 29571 ROSCHE - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 60
- Kraj pochodzenia
- Niemcy
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.