RYŻ CARNAROLI BIO 500 g - ALCE NERO

19,88 zł

(39,76 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
ryż carnaroli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Włosi najczęściej przygotowują swoje ulubione risotto na bazie ryżu odmiany Carnaroli, który różni się od bardziej powszechnego ryżu Arborio tym, iż posiada wyższą zawartość skrobi, twardszy środek ziarna i dłuższy kształt. Te właściwości powodują, że typowo włoskie risotto ma doskonale kremową konsystencję ale ziarna ryżu pozostają w środku zawsze mocno „al dente”.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 79 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 1,1 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do osolonej, wrzącej wody, wsypać ryż w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) i gotować na małym ogniu przez ok. 14-16 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu opakowania wsypać do szklanego pojemnika i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP23506
18 Przedmioty

Opis

CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
Riseria Martinotti srl - via Trieste 6 Trino (vc)
producent
ALCE NERO (włoskie produkty)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
16.50
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
9.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
5.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
360
Kraj pochodzenia
Włochy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
500
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password