SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 145 ml - LIMA
(102,00 zł / l)
SKŁADNIKI
woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)
OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 315 kJ / 75 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik- 0 g
Białko - 9,6 g
Sól - 14,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Opis
- producent
- LIMA (makrobiotyka. kawy zbożowe. musli)
LIMA (sosy sojowe, kawy zbożowe)
LIMA (sosy sojowe. kawy zbożowe) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.30
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.30
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Japonia
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- LIMA N.V., GROENDREEF 101, 9880 AALTER
LIMA N.V.. GROENDREEF 101. 9880 AALTER - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 60
- Kraj pochodzenia
- Japonia
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Japonia
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- LIMA N.V.. GROENDREEF 101. 9880 AALTER