PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

11,33 zł

(377,67 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% 

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BP13196
311 Przedmioty

Opis

Producent - nazwa i adres
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI. GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17. 31-209 KRAKÓW
producent
BATOM (dżemy. soki. kompoty. czystek)
BATOM (oleje. soki. sole kąpielowe)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
14.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
2.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
8.50
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
60
Kraj pochodzenia
Polska
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
30
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password