OPIS Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
SPOSÓB UŻYCIA 1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć. 2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania. 3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą. 4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
BP16849
5264 Przedmioty
Opis
Producent - nazwa i adres
EWALD-GELATINE GMBH. MEDDERSHEIMER STRAßE 50. 55566 BAD SOBERNHEIM
producent
EWALD (żelatyna)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
16.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
0.30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
9.50
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Niemcy
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
EWALD-GELATINE GMBH, MEDDERSHEIMER STRAßE 50, 55566 BAD SOBERNHEIM
EWALD-GELATINE GMBH. MEDDERSHEIMER STRAßE 50. 55566 BAD SOBERNHEIM