ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g - EWALD
(303,00 zł / kg)
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
SPOSÓB UŻYCIA
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
Opis
- Producent - nazwa i adres
- EWALD-GELATINE GMBH. MEDDERSHEIMER STRAßE 50. 55566 BAD SOBERNHEIM
- producent
- EWALD (żelatyna)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 16.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 0.30
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 9.50
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Niemcy
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- EWALD-GELATINE GMBH, MEDDERSHEIMER STRAßE 50, 55566 BAD SOBERNHEIM
EWALD-GELATINE GMBH. MEDDERSHEIMER STRAßE 50. 55566 BAD SOBERNHEIM - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 120
146
360 - Kraj pochodzenia
- Niemcy
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 20
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Niemcy
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO