FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg - BIO PLANET

23,56 zł

(23,56 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI

fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz - 0,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 29 g,

w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 28 g

Białko - 26 g

Sól - 0,06 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BP369
162 Przedmioty

Opis

Masa netto (g)
1000
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Chiny
Kirgistan
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
producent
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
18.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
6.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
10.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
90
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Chiny
Kraj pochodzenia
Chiny
Kirgistan
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password