FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET

10,80 zł

(21,60 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal

Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g

Błonnik - 24 g

Białko - 23 g

Sól - 0,03 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BP370
1958 Przedmioty

Opis

Producent - nazwa i adres
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
producent
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
15.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
5.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
8.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
90
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Etiopia
Kraj pochodzenia
Chiny
Etiopia
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
500
Kraj pochodzenia składnik&#243;w (słownik BP)
Chiny
Etiopia
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password