FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET
(21,60 zł / kg)
SKŁADNIKI<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 500
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Chiny
Etiopia - CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- producent
- BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Etiopia
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO - Kraj pochodzenia
- Chiny
Etiopia - WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI