SKŁADNIKI
Składniki: fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1195 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 35 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 23 g
Białko - 21 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 5000
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- producent
- HORECA - pozostałe
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 38.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 11.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 22.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Chiny
Polska - WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI