FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - BIO PLANET
(29,60 zł / kg)
SKŁADNIKI
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- producent
- BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
120 - PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO - Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 400
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska