FASOLKA BIAŁA BIO (POLSKA) 500 g - BIO RAJ
(29,10 zł / kg)
SKŁADNIKI
fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1201 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 6,8 g
Błonnik - 32 g
Białko - 17 g
Sól - 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Masa netto (g)
- 400
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- Producent - nazwa i adres
- BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- producent
- BIO RAJ (konfekcjonowane)
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 5.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 8.00
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
- Polska
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 90
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)