SER BURRATA BIO 268 g (125 g) - OMA

15,36 zł

(122,88 zł / kg)

Brutto
Zamknij
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, ŚMIETANKA*, sól morska, podpuszczka cielęca, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Podobnie jak mozzarella, SER Burrata należy do kategorii tzw. serów typu pasta filata. Podczas produkcji sera typu pasta filata formuje się typowy kształt torebki. Torebka jest wypełniana śmietanką i pasmami sera, a następnie zamykana. Burrata – po włosku „maślana” – odnosi się do kremowej konsystencji sera. Jego smak jest maślany, kremowy, lekko kwaśny i świeży.
Cechy szczególne:
- kremowe „torebki” z sera typu pasta filata
- wypełnione śmietanką i serem
- świeży smak i kremowa konsystencja
- wykwintny dodatek do przystawek, sałatek i zup

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 881 kJ / 212 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 14 g
Sól: 0,33 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +6°C

BP46476
183 Przedmioty

Opis

Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
5
8
Orientacyjny termin przydatności
04.12.2025
07.12.2025
14.12.2025
27.11.2025
30.11.2025
Kraj pochodzenia
Włochy
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto (g)
125
Produkt chłodniczy
tak
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
producent
OMA (nabiał - z mleka koziego, owczego, krowiego)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
6.50
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
9.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
9.50
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
Ponte Reale

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password