MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FIT ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE
7,58 zł
(30,32 zł / kg)
Brutto
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.
OPIS
Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.
Czy wiesz, że...?
Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: <0,01 g
Wapń: 204 mg (26%*)
Magnez: 95,1 mg (25 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.
OPIS
Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.
Czy wiesz, że...?
Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: <0,01 g
Wapń: 204 mg (26%*)
Magnez: 95,1 mg (25 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
BP42278
53 Przedmioty
Opis
- producent
- NOVELLE (makarony)
NOVELLE (makarony włoskie) - Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
- 20.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
- 6.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
- 10.00
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- Makarony Polskie SA, ul. Podkarpacka 15a, 35-082 Rzeszów
Makarony Polskie SA. ul. Podkarpacka 15a. 35-082 Rzeszów - Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Polska
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- Bez Cukru
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- Masa netto (g)
- 250
- Producent - nazwa i adres
- Makarony Polskie SA. ul. Podkarpacka 15a. 35-082 Rzeszów
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.