MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTONI BIO 500 g - ALCE NERO

18,30 zł

(36,60 zł / kg)

Brutto
Zamknij

SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron jest wyrobem rzemieśliniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13 g
Sól - 0,0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: ok. 10 min.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BP1304
86 Przedmioty

Opis

Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Włochy
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
Producent - nazwa i adres
ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
producent
ALCE NERO (włoskie produkty)
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
34.20
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
4.30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
7.70
Kraj pochodzenia składników (słownik BP)
Włochy
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
120
Kraj pochodzenia
Włochy
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
Bez Cukru
BEZ CUKRU (w składnikach)
Certyfikaty inne
Chronione oznaczenie geograf.
Masa netto (g)
500
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password